14 Листопада 2017

У Вінницькому обласному управлінні лісового та мисливського господарства під головуванням першого заступника начальника управління В.І. Діденка 14 листопада відбулася виробнича нарада, на якій розглянуто ряд важливих питань:

про якість та перспективи завершення лісогосподарських заходів у 2017 році; про підготовку лісосічного фонду 2018 року; про підсумки інвентаризації лісових культур та хід оформлення правовстановлюючих документів на нові ліси; про стан лісоохоронних заходів; про заходи щодо забезпечення виконання Закону України «Про оцінку впливу на довкілля».

У виробничій нараді взяли участь головні лісничі держлісгоспів, працівники відділу лісового господарства, лісовідновлення, лісорозведення, охорони та захисту лісу обласного управління лісового та мисливського господарства, інженери лісового господарства, інженери лісових культур, охорони і захисту лісу держлісгоспів.

Діденко В.І. підкреслив, що у Вінницькому ОУЛМГ постійно ведеться цілеспрямована робота по підвищенню продуктивності лісових насаджень. Глобальна проблема всихання лісів вимагає від лісівників докорінної зміни лісогосподарської діяльності державних лісогосподарських підприємств Вінницького ОУЛМГ. Адже потрібно змінити підходи до лісонасіннєвої, лісорозсадницької справи, створення лісових культур з введенням посухостійких деревних порід, максимально широко використовувати біологічні методи захисту лісу від шкідників та хвороб.

Віктор Іванович ознайомив присутніх з досвідом роботи лісівників Німеччини, Туреччини та інших європейських країн в питаннях охорони й захисту лісу, вирощування посадкового матеріалу.

З аналізом роботи держпідприємств лісового господарства області виступили начальник відділу та відповідальні працівники відділу лісового господарства, лісовідновлення, лісорозведення, охорони та захисту лісу обласного управління лісового та мисливського господарства І.В. Мельник, В.М. Ільчук, В.І. Максюта, В.А. Густий.

Головні лісничі держлісгоспів відзвітували про виконану роботу з усіх питань порядку денного виробничої наради.

У своїх виступах учасники наради зупинилися на проблемних питаннях, які виникають при виконанні Закону України «Про оцінку впливу на довкілля».

Прес-служба ДП "Вінницький лісгосп"