27 Липня 2017

Шановні вінничани!

Зі встановленням високих температур повітря різко підвищується пожежна небезпека в лісах! Лісівники Вінниччини проясть вас не випалювати рослинність, пожнивні рештки на сільськогосподарських землях, навколо автодоріг, залізниць, населених пунктів.

Внаслідок людської безпечності, а то і злочинних дій виникає пряма загроза лісам Вінниччини!

Державна лісова охорона щоденно вживає заходів по недопущенню загорань в лісах. Для попередження лісових пожеж запроваджено посилене патрулювання лісових масивів працівниками державної лісової охорони, правоохоронних органів, представниками громадськості, членами добровільних пожежних дружин.

Перекрито всі непланові заїзди в лісові масиви.

Працюють лінії «гарячого» телефонного зв’язку в обласному управлінні лісового та мисливського господарства (61-17-42), держлісгоспах, лісництвах.

Шановні вінничани! Не розводьте в лісі вогнищ в необлаштованих для цього місцях! Будьте обережні при поводженні з вогнем! Вбережіть ліси від вогню!

«Правилами пожежної безпеки в лісах України»

протягом пожежонебезпечного періоду забороняється:

-  розведення багать у лісі;

- заїзд на територію лісового фонду (крім транзитних шляхів) транспортних засобів та інших механізмів;

- відвідування населенням хвойних насаджень при високій температурі  навколишнього середовища;

- палити, кидати у лісі непогашені сірники, недопалки;

- залишати у лісі обмащене, просочене бензином, гасом, мастилом ганчір’я;

- заправляти пальним у лісі паливні баки під час роботи двигуна;

- експлуатувати машини та інші механізми з несправною паливною та іскрогасною системою;

- палити або користуватися відкритим вогнем під час проведення робіт з паливно-мастильними матеріалами;

- використовувати на полюванні пижі, виготовлені із горючих матеріалів;

- розміщувати  ближче ніж за 100 м від стіни хвойного лісу, 50 м – мішаного, 20 м – листяного лісу склади паливно-мастильних матеріалів, автозаправні станції, смітники, житлові і виробничі приміщення;

- випалювати траву та інші рослинні рештки на землях лісового фонду, а також на інших земельних ділянках, що безпосередньо примикають до лісу (в т. ч. проводити сільськогосподарські пали);

- залишати під час будівництва доріг, газопроводів, нафтопроводів, мереж електропередачі, зв’язку деревні залишки та горючі відходи;

- звалювати та спалювати в лісових насадженнях сміття, будівельні залишки, побутові та горючі відходи;

- здійснювати у лісі без узгодження з постійними лісокористувачами роботи з використанням вибухових і інших горючих речовин.

Стаття 77 Адміністративного кодексу України передбачає за порушення правил пожежної безпеки штраф від 51 до 170 гривень.

Прес-служба ДП "Вінницький лісгосп"

Fatal error: Uncaught TypeError: Argument 1 passed to xmlsitemap_node_create_link() must be an instance of stdClass, boolean given, called in /var/www/lisgosp/data/www/vinlisgosp.com.ua/sites/all/modules/xmlsitemap/xmlsitemap_node/xmlsitemap_node.module on line 28 and defined in /var/www/lisgosp/data/www/vinlisgosp.com.ua/sites/all/modules/xmlsitemap/xmlsitemap_node/xmlsitemap_node.module:194 Stack trace: #0 /var/www/lisgosp/data/www/vinlisgosp.com.ua/sites/all/modules/xmlsitemap/xmlsitemap_node/xmlsitemap_node.module(28): xmlsitemap_node_create_link(false) #1 /var/www/lisgosp/data/www/vinlisgosp.com.ua/includes/module.inc(926): xmlsitemap_node_cron() #2 /var/www/lisgosp/data/www/vinlisgosp.com.ua/includes/common.inc(5420): module_invoke('xmlsitemap_node', 'cron') #3 /var/www/lisgosp/data/www/vinlisgosp.com.ua/modules/system/system.module(3560): drupal_cron_run() #4 /var/www/lisgosp/data/www/vinlisgosp.com.ua/includes/common.inc(2784): system_run_automated_cron() #5 /var/www/lisgosp/data/www/vinlisgosp.com.ua/includes/com in /var/www/lisgosp/data/www/vinlisgosp.com.ua/sites/all/modules/xmlsitemap/xmlsitemap_node/xmlsitemap_node.module on line 194