26 Вересня 2017

Лісівники Вінниччини створили оптимальні умови для навчальних та практичних занять, дослідницької та природоохоронної роботи юних лісівників. Вінницьке обласне управління лісового та мисливського господарства є піонером в Україні в питаннях створення лісівничих еколого-просвітницьких центрів. За неповних чотири роки (з листопада 2013 року) на держпідприємствах лісового господарства області вже створено таких 44 лісівничих еколого-просвітницьких центрів. В адмінприміщенні ВОУЛМГ на вул. Пирогова, 26 вже вісім років діє музей лісу. В області діє 45 учнівських лісництв, в яких нараховується 6000 членів.

Активно співпрацюють з навчальними закладами лісівники ДП «Вінницький лісгосп» (директор Віктор Попельнюк, головний лісничий Євген Ільченко). В зоні діяльності ДП «Вінницький лісгосп» функціонує 6 учнівських лісництв: «Паростки надії» школи-ліцею смт. Стрижавка (директор Г.М. Комарчук), «Екодім» Вінницької школи-гімназії №6 (Н.А. Тітова), «Зелений патруль» Павлівської школи (Т.М. Шуманська), "Пролісок" Калинівської школи-гімназії №2 (О.С. Ілуєва),  «Зелений світ» Грижинецької школи (Ю.Г. Могер), «Дивосвіт» Вінницької школи №12 (О.Г. Вітюк).

Активно проявили себе у просвітницькій діяльності лісівники Вороновицького лісництва (лісничий Мельничук Володимир Віталійович). З початку року вони провели з юними лісівниками учнівського лісництва «Дивосвіт» Вінницької ЗОШ №12 чимало спільних заходів. Напередодні Дня працівника лісу вихованці ЗОШ №12 разом із батьками та вчителями завітали до Вороновицького лісництва. Діти, батьки та педагоги щиро привітали давніх друзів, лісівників, із професійним святом, побажали міцного здоров’я, наснаги. Юні лісівники переконані,що плідна співпраця лісівників з навчальним закладом буде продовжуватись і надалі, вручили лісничому Вороновицького лісництва Володимиру Мельничуку почесну грамоту.

Юні лісівники відвідали новий еколого-просвітницький центр «Дивосвіт», розташований біля адмінприміщення лісництва, стали першими відвідувачами лісівничого класу під відкритим небом. Старші наставники-лісівники показали дітям розсадник, де вирощують модрину та ялину, розповіли, як відбувається весь процес створення лісових культур.

Учні з захватом та цікавістю слухали розповіді лісівників, з задоволенням ласували солодощами від лісівників.

Педагоги подякували лісівникам за спільну роботу, за виховання у дітей дбайливого ставлення до лісу та її мешканців, прищеплення любові до рідного краю. Адже кожен із нас ще зі шкільної парти повинен усвідомити, що ліс – наш справжній друг та незамінний помічник.

Прес-служба Вінницького ОУЛМГ