19 Жовтня 2022

Начальник Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства Бондар Анатолій Омелянович вручив заслуженому лісівнику України, директору ДП «Вінницький лісгосп» Попельнюку Віктору Васильовичу Почесну грамоту Верховної Ради України.
Бондар А.О. сердечно привітав Попельнюка В.В. з високою нагородою, наголосив на тому, що така нагорода – визнання заслуг особисто Віктора Васильовича за вагомий внесок у реалізацію державної політики в сфері лісового і мисливського господарства, сумлінну працю, високий професіоналізм та активну волонтерську діяльність, визнання результативної роботи трудового колективу. А високоефективна робота вінницьких лісівників наближає Перемогу України над російською армією, яка жорстоко знищує українців в загарбницькій війні.
Віктор Васильович щиро подякував Голові Верховної Ради України Р. Стефанчуку, особисто Анатолію Омеляновичу за високу оцінку роботи лісівників ДП «Вінницький лісгосп». Попельнюк В.В. підкреслив, що він має честь очолювати такий потужний трудовий колектив, який вміє виконувати найскладніші державні завдання, наближаючи Перемогу над російським окупантом.
За час роботи в лісовому господарстві з 1979 року Попельнюк В.В. пройшов шлях від посади помічника начальника лісомисливської дільниці до посади директора державного лісогосподарського підприємства. Очолює Вінницький держлісгосп з 1991 року.
Відмінник лісового господарства України. Нагороджений Грамотою президії Верховної Ради УРСР, іменним годинником Голови Державного комітету лісового господарства України, Почесними грамотами Державного комітету лісового господарства України, Державного агентства лісових ресурсів України, обласної державної адміністрації та обласної ради, обласного управління лісового та мисливського господарства, Почесними знаками «За бездоганну службу в державній лісовій охороні» (10,20 років), відзнакою обласного управління лісового та мисливського господарства «За сумлінну працю».
Очолюване Попельнюком В.В. держпідприємство велику увагу приділяє питанням невиснажливого використання лісових ресурсів та формування біологічно стійких високопродуктивних насаджень, впродовж останніх 30-ти років впроваджує у виробництво науково обгрунтовані, нові технології створення та вирощування лісових культур.
Лісівники ДП «Вінницький лісгосп» високопрофесійно займаються лісорозсадницькою справою, вирощують якісний садивний матеріал, в тому числі з закритою кореневою системою, залучають значні ресурси для щорічної заготівлі 17-18 тонн лісового насіння. Підприємство має сучасне теплично-парникове господарство. Щорічно вирощується 1,6-2 млн. шт. стандартного посадкового матеріалу в асортименті 65 основних деревних порід.
ДП «Вінницький лісгосп» першим серед держпідприємств Вінницького ОУЛМГ почав застосовувати холодильні камери для зберігання насіння дуба звичайного в стані біологічного спокою.
Держлісгосп вдало демонструє, як за успішного менеджменту досягаються позитивні фінансові результати. Тому значна частка коштів спрямовується на модернізацію виробництва.
Держпідприємство в лісогосподарському виробництві використовує новітні електронні технології: електронний облік деревини, сучасну систему GPS-знімання контурів ділянок та побудови планів, електронні мірні вилки, картографічну й таксаційну бази даних, системи GPS-моніторингу транспорту та використання пального.
За останні 10 років підприємство проклало 40 км лісових доріг. Зараз активно ведеться таке будівництво у Хмільницькому (1 км), Уладівському (2 км), Пеньківському (5,8 км) лісництвах.  Для цього використовується власна техніка.
Держлісгосп постійно оновлює машинно-тракторний парк. В 23 лісництвах працюють трактори марок «Беларус-82,1», «Беларус-892», «Борекс-2206», «МТЗ-82,1», «МТЗ-80», «Т-25», причіпи лісовозні з маніпуляторами для тракторів; сортиментовози «МАЗ-6317», «МАЗ-630303-245», «МАЗ-6303А3» з маніпуляторами і причіпами; легкові автомобілі для державної лісової охорони. Тракторна техніка забезпечена обладнанням для обробітку грунту. Побудовано адмінприміщення Прибузького лісництва, два житлові будинки на 38 квартир, цех переробки деревини на Вороновицькому нижньому складі, лісовий кордон в урочищі «Кабачок», артезіанські свердловини у Михайлівському, Чорноліському лісництвах, на Вороновицькому нижньому складі, цеху переробки деревини, вольєр площею 170 га для напіввільного утримання диких тварин у Вороновицькому лісництві.
Реконструйовано та капітально відремонтовано адмінприміщення держлісгоспу, Вороновицького, Гніванського, Медвідського, Тиврівського, Чорноліського лісництв, цех переробки деревини в с. Комарово.
Створено лісівничі еколого-просвітницькі центри. На базі держлісгоспу діє 13 учнівських лісництв.