27 Груденя 2017

Відходить в історію 2017 рік. Для держпідприємств лісового господарства Вінниччини цей рік був насичений важливими подіями, результативною і плідною працею на благо його величності Лісу. Адже головне завдання лісівників - це створення високопродуктивних лісів. Вінницькі лісівники можуть гордитися зробленим для нашої держави. Адже лише за роки Незалежності на Вінниччині створено і відтворено 35979 га лісів! Лісистість нашої області за цей час виросла з 12,5% до 13,8%! З 1953 року в області створено 158319 га лісів: відтворено 99916 га і створено 58403 га нових лісів!

У 2017 році держлісгоспи області створили 1140 га (113% ) лісових культур на землях держлісфонду і 301 га нових захисних насаджень. Природне поновлення склало 54 га. Таким чином відтворено 1495 га лісів. Саме плідна співпраця з органами місцевого самоврядування й державної виконавчої влади дала змогу отримати 300 га земель для створення у 2017 році захисних насаджень.

Завдячуючи злагодженій, продуктивній роботі трудових колективів держлісгоспів за останні роки обсяги створення нових лісів в області нарощено майже у 3 рази!

Найголовніше для лісівників Вінниччини в ці непрості часи – захистити людину праці, підтримати кожного свого трудівника та і колег з інших областей. Постійно підвищується середньомісячна зарплата працівників лісового господарства області. В повній мірі виконуються умови колективних договорів.

Держпідприємства лісового господарства області збільшили виробництво продукції, обсяг реалізації якої за 11 місяців склав 563 млн. грн. 187 тис. грн. (122% до відповідного періоду 2016 року).

А це все дало змогу держпідприємствам лісового господарства сплатити до Зведеного бюджету 185,1 млн. грн., в т. ч. до державного – 137,2 млн. грн., перерахувати 46,1 млн. грн. єдиного соціального внеску для забезпечення пенсіонерів пенсіями.

Кожному працівнику наших держпідприємств лісового господарства щиро дякую за високу самоорганізацію, дисципліну, чітку, злагоджену й плідну роботу. У всіх у нас є спільна мрія: побудувати сильну, незалежну Україну. А мрії втілюються в життя лише через сумлінну працю на кожному робочому місці. Будемо мати економічно могутню Україну – будемо мати свою державу, будемо мати мир!

Сердечно дякуємо органам державної виконавчої влади, місцевого самоврядування за підтримку всіх починань лісівників, всім жителям області - за плідну співпрацю на благо України, Вінниччини, його величності Лісу. Нашу сьогоднішню спільну роботу по створенню лісів Вінниччини у майбутньому гідно оцінять внуки й правнуки.

Низький уклін шановним ветеранам лісового господарства за те, що примножили лісові багатства області.

Бажаю колегам-лісівникам, жителям області, юним лісівникам і педагогам-наставникам мирного неба над рідною Україною, міцного здоров’я, довголіття, спокою, стабільності в державі, достатку й благополуччя в сім’ях, родинах, впевненості в завтрашньому дні. Нехай 2018 рік буде успішним для кожного з вас. Нехай із першою різдвяною зіркою у ваші домівки зійде Боже благословення. Нехай світлі новорічні й Різдвяні свята принесуть у ваші серця радість, любов.

З Новим роком! З Різдвом Христовим, дорогі лісівники, вінничани!

З повагою

Анатолій БОНДАР, начальник обласного управління лісового та мисливського господарства, заслужений лісівник України