22 Травня 2017

Лісівники Вінниччини створили оптимальні умови для навчальних та практичних занять, дослідницької та природоохоронної роботи юних лісівників: обладнано 17 лісівничих еколого - просвітницьких центрів, діє 45 учнівських лісництв. Вони охоплюють близько 5000 школярів.

В зоні діяльності ДП «Вінницький лісгосп» (директор В.В. Попельнюк, головний лісничий Є.В. Ільченко) функціонує 6 учнівських лісництв: «Паростки надії» школи-ліцею смт. Стрижавка (директор Г.М. Комарчук), «Екодім» Вінницької школи-гімназії №6 (директор Н.А. Тітова), «Зелений патруль» Павлівської школи (директор Т.М.Шуманська), "Пролісок" Калинівської школи-гімназії №2 (директор О.С. Ілуєва), «Дивосвіт» Вінницької школи №12 (директор – О.Г. Вітюк), «Зелений світ» Грижинецької школи (директор Ю.Г. Могер).

Особливо своїми досягненнями відзначилися юні лісівники Грижинецької школи. За творчу, відповідальну, результативну роботу учнівське лісництво «Зелений світ» нагороджено цікавою поїздкою до парку «Софіївка»  міста Умань. Держпідприємство повністю профінансувало поїздку для 46 чоловік екскурсійної групи.

Дорогою до Умані була організована зупинка у Гайсинському лісництві (лісничий Петро Олександрович Латюк) ДП «Гайсинський лісгосп». Інженер лісових культур ДП «Гайсинський лісгосп» Оксана Петрівна Юрченко провела цікаву екскурсію в лісівничому еколого-просвітницькому центрі держлісгоспу та лісівничо – екологічному пункті «Мисливець». Дітей чекав приємний солодкий сюрприз з морозивом та печивом.

Цікавою та насиченою виявилась екскурсія парком «Софіївка», де учні познайомилися з історією створення парку та різновидами рослинного світу.

Члени учнівського лісництва, їхні батьки та педагогічний колектив Грижинецької ЗОШ І-ІІ ступенів висловлюють щиру подякую директору ДП «Вінницький лісгосп» Віктору Васильовичу Попельнюку за батьківське ставлення до дітей, розуміння, підтримку.

За багато років плідної співпраці з держлісгоспом учнівські лісництва стали перевіреною і найбільш дієвою формою залучення учнівської молоді до охорони природи та підготовки майбутніх кадрів лісового господарства. В свою чергу педагоги – наставники учнівських лісництв відзначають, що така співпраця з лісівниками розширює і поглиблює у дітей знання природничих наук, виховує дбайливе ставлення до природи та лісу.

Прес-служба ДП «Вінницький лісгосп»