09 Лютого 2022
Вінницьке обласне управління лісового та мисливського господарства запрошує випускників учнівських лісництв взяти участь у щорічному конкурсі дослідницьких робіт, що проводить Товариство лісівників України.
У 2022 році він присвячений 100-річчю з дня народження видатного лісівника, нашого земляка Василя Дем’яновича Байтали, Міністра лісового господарства України у 1980–1987 рр., уродженця села Пеньківка колишнього Шаргородського району (сьогодні Жмеринського району) Вінницької області.
У конкурсі можуть брати участь учні 11 класів закладів загальної середньої освіти, що є випускниками учнівських лісництв.
Конкурс оголошується за трьома дослідницькими спрямуваннями:
 - ліс та лісові ресурси у житті людини;
 - рослини урбанізованого середовища та озеленення населених пунктів;
 - вироби з деревини та раціональне використання деревинних ресурсів.
Учасниками подаються самостійно підготовлені дослідницькі роботи, які ґрунтуються на певних науковій та експериментальній базах, містять дані особисто проведених дослідів, спостережень чи пошукової роботи, результати їх опрацювання, аналізу й узагальнення, посилання на відповідні наукові джерела; роботи повинні відображати власну позицію молодого дослідника.
Також мають бути чітко визначені мета, об’єкт і предмет дослідження, завдання, методи дослідження, відмінність і перевага запропонованих підходів і результатів. До роботи додаються відгуки наукового керівника, який підтверджує достовірність наведених у роботі результатів, а також рецензія фахівця відповідного напряму (досвідченого педагогічного, наукового чи науково-педагогічного працівника, спеціалістів лісового господарства).
І тур конкурсу відбувається з 01 по 30 квітня та визначає переможців в областях (1, 2, 3 місце); ІІ тур - у базовому закладі вищої освіти, визначеному рішенням Президії ВР ТЛУ, з 01 травня по 10 травня.
Переможець І туру обласного конкурсу отримає направлення від лісогосподарського підприємства на навчання до вищого навчального закладу за спеціальністю «Лісове господарство», «Садово-паркове господарство» та «Деревооброблювальні технології».
Переможці ІІ туру отримають винагороди:
за перше місце – 15 тис. грн;
за друге місце – 12 тис. грн;
за третє місце – 9 тис. грн.
Детальніше умови конкурсу, вимоги до робіт дивіться у положенні про конкурс, розміщеному на сайті Вінницького ОУЛМГ.