30 Травня 2017

Начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Бондар привітав зі святом останнього дзвоника учнів, педагогів, батьків Вінниччини. За його ініціативи 26 травня держлісгоспи взяли участь у святі останнього дзвоника в 70 школах області.

На цих заходах найбільш активно проявили себе лісівники ДП «Вінницький лісгосп» (директор Віктор Попельнюк, головний лісничий Євген Ільченко). Адже в структурі держлісгоспу лише самих лісництв аж 13 одиниць. В зоні діяльності ДП «Вінницький лісгосп» функціонує 6 учнівських лісництв: «Паростки надії» школи-ліцею смт. Стрижавка (директор Г.М. Комарчук), «Екодім» Вінницької школи-гімназії №6 (Н.А. Тітова), «Зелений патруль» Павлівської школи (Т.М. Шуманська), "Пролісок" Калинівської школи-гімназії №2 (О.С. Ілуєва), «Дивосвіт» Вінницької школи №12 (О.Г. Вітюк), «Зелений світ» Грижинецької школи (Ю.Г. Могер).

Співпраця ДП «Вінницький лісгосп» з громадськістю, навчальними закладами налагоджена на найвищому рівні. Вінницькі лісівники проводять зустрічі з педагогами, підростаючим поколінням, здійснюють еколого - просвітницьку діяльність. Держпідприємство створило оптимальні умови для навчальних та практичних занять школярів. Для дослідницької та природоохоронної роботи юних лісівників обладнано дев’ять лісівничих еколого - просвітницьких центрів (найбільше серед держпідприємств лісового господарства області).

За дбайливе, батьківське ставлення лісівників ДП «Вінницький лісгосп» школярі віддячують сторицею: учнівські лісництва є активними учасниками різних природоохоронних акцій та заходів, ініційованих лісівниками. Юні лісівники виконують надзвичайно велику роботу по збереженню природи, охороні та захисту лісів. Адже старші наставники їх добре навчили: збереження лісу – це збереження майбутнього людей, держави і планети в цілому.

Прес-служба ДП «Вінницький лісгосп»