08 Лютого 2022

Під головуванням А.О. Бондаря відбулося засідання колегії Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства, на якому проаналізовано роботу держпідприємств лісового господарства Вінниччини за 2021 рік, січень –лютий 2022 року, накреслено завдання на 2022 рік, розглянуто питання готовності держлісгоспів до проведення весняної лісокультурної кампанії, стану ведення мисливського господарства.
Начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Бондар А.О., відкриваючи колегію, щиро подякував трудовим колективам усіх держпідприємств лісового господарства області за плідну роботу в 2021 році.
Лісове господарство, як важлива складова народногосподарського комплексу держави, зараз постійно знаходиться в центрі уваги Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради, громадськості. Тому лейтмотивом в аналізі роботи держлісгоспів за минулий рік, проведеному начальником управління, були питання трудової, виконавської, фінансової дисципліни, збереження життя й здоров’я, підвищення зарплати працівників лісового господарства Вінниччини, проведення комплексу весняних лісокультурних робіт, відзначення 100-річчя з дня народження міністра лісового господарства України В.Д. Байтали.
Бондар А.О. наголосив на тому, що за стан справ на реформованих державних лісогосподарських підприємствах (шести укрупнених держлісгоспах) персональну відповідальність несуть директори держлісгоспів!
У минулому році лісівники Вінниччини виконали весь комплекс робіт зі створення нових лісів, підвищення продуктивності лісових насаджень, забезпечення належного рівня охорони та захисту лісу. У 2021 році відтворення лісів по області склало 1020 га, лісорозведення – 26 га. Доглянуто лісові культури на площі 12028 га.
Лісівники області, прекрасно розуміючи скрутне фінансове становище держави, лісового господарства України, заробляють кошти і вкладають їх у створення державних лісів. За 2021 рік чистий дохід від реалізації виробленої продукції склав 892 млн. 975 тис. грн. (у 2020 році - 595 млн. 412 тис. грн.)
До Державного бюджету сплачено 398 млн. грн. (у 2020 році - 277 млн. 454 тис. грн.) податків, зборів, єдиного соціального внеску. І це при тому, що держава на ведення лісового господарства грошей не виділяє! Тому життєво важливою є вимога часу - організувати ефективне використання всіх лісових ресурсів для отримання максимальних фінансових надходжень.
Тому робота кожного директора і сформованої ним команди буде оцінюватися відповідно до того, наскільки ефективно держлісгосп використовує деревину, водні, земельні ресурси, рекреаційні можливості, як займається теплично-парниковим господарством, побічним користуванням, реалізацією посадкового матеріалу. Самофінансування лісогосподарського виробництва – запорука стабільної роботи держлісгоспів.
З основними доповідями порядку денного на колегії виступили перший заступник начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Діденко В.І., заступники начальника Котенко В.Г., Колчанов А.В., завідувач сектору мисливського господарства Мельник В.А.