30 Березня 2017

Іванівське лісництво, що у Калинівському районі, одним з перших серед лісництв ДП «Вінницький лісгосп» включилося у проведення весняних лісокультурних робіт та акції «Майбутнє лісу - у твоїх руках».

За словами директора ДП "Вінницький лісгосп" Віктора Попельнюка, державне підприємство " Вінницьке лісове господарство" готове забезпечити у цьому році посів і посадку лісу у державному лісовому фонді на площі 150 га, створення нових лісів – на 30 гектарах. Площі для створення нових лісів у цьому році передали територіальні громади Тиврівського, Немирівського і Калинівського районів.

- Разом з працівниками лісництва участь в акції беруть наші давні друзі і партнери – педагоги та учні Слобідської загальноосвітньої школи та студенти Калинівського технологічного технікуму (директор Григорій Федонюк), - каже лісничий Іванівського лісництва Вацлав Тітієвський. – Нам приємно, що учнівська та студентська молодь  завжди долучається до такої важливої справи, як посадка лісу. Акція «Майбутнє лісу - у твоїх руках» дає усім чудову можливість оцінити своє ставлення до лісу, природи, долучитися до вирішення проблеми збереження лісу та довкілля  загалом. В цей день юні лісівники висадили 14,3 тис. шт. сіянців на тригектарній ділянці біля села Кучері.

Нині дуже важливим є питання формування біологічно стійких  високопродуктивних насаджень. У зв'язку з тим, що клімат стає різко континентальним, літо спекотним і посушливим, знижується рівень ґрунтових вод, змінюється гідрорежим ґрунту; масово всихає ялина європейська. Часті сильні  вітри розхитують дерева, підривають коріння і ослаблюють їх. Вихід лісівники бачать у залісненні зрубів листяними породами чи створення мішаних насаджень, стійких до таких негативних факторів. Головне у роботі лісівників - підвищити продуктивність лісів, покращити їх породний склад, лісогосподарськими заходами підвищити стійкість лісових насаджень. Проводити поступову заміну малопродуктивних лісових насаджень на високопродуктивні з головною породою дубом звичайним.

За словами В.Тітієвського, впродовж цьогорічної весни в Іванівському лісництві мають посадити 13 га лісу. Руками лісівників та громадськості висадять майже 50 тис. шт. посадкового матеріалу сосни звичайної, дуба звичайного та дуба червоного.

Прес-служба ДП «Вінницький лісгосп»