03 Березня 2021

За результатами господарсько-фінансової діяльності минулого року трійку лідерів серед держлісгопів Вінниччини очолюють ДП “Тульчинське ЛМГ», ДП «Вінницький лісгосп» та ДП «Бершадський лісгосп».
Цю інформацію оприлюднив начальник Вінницького ОУЛМГ Бондар А.О. під час минулого засідання колегії обласного управління лісового та мисливського господарства.
Бондар А.О. проаналізував підсумки трудового суперництва держпідприємств лісового господарства Вінниччини за 2020 р., привітав переможців: 1 місце – ДП «Тульчинське ЛМГ» (директор Дан М.М., головний лісничий Кілимник Г.П.), 2 місце – ДП «Вінницький лісгосп» (Попельнюк В.В., Ільченко Є.В.), 3 місце – ДП «Бершадський лісгосп» (Краснєєв М.В., Сташенко В.А.).
4 і 5 місця посіли ДП «Могилів-Подільський лісгосп» та ДП «Гайсинський лісгосп».
Ефективність діяльності кожного держпідприємства лісового господарства області оцінюється за чіткими критеріями, які демонструють, наскільки успішно в тому чи іншому держлісгоспі справляються із головним завданням, поставленим перед лісівниками державою – збереженням, охороною та відтворенням лісів. Окрім стану лісового господарства та лісових культур (об’єми заготовленого насіння, посадкового матеріалу, успішність весняної лісокультурної кампанії, відсоток приживлюваності культур і т. д.), до уваги береться і рівень охорони та захисту лісів (ефективність роботи рейдових бригад), стан мисливського господарства, лісозаготівельна та деревопереробна діяльність, рівень механізації при створенні та догляді за лісовими культурами. Враховується і критерій зростання обсягів реалізованої продукції, продуктивність праці, стан розрахунків підприємства по податках та обов’язкових платежах, стан оплати праці.
Приємно здивував Тульчинський держлісгосп, який вперше за останні роки виборов законне «золото» - посів 1 місце. За словами начальника ВОУЛМГ Анатолія Бондаря, це є свідченням цілеспрямованої й ефективної роботи керівництва та трудового колективу.
У 2020 році у ДП «Тульчинське ЛМГ» від реалізації продукції (робіт, послуг) отримало чистого доходу понад 71 млн. грн., сплативши на користь держави податків, зборів на суму 33,7 млн. грн. Капітальтних інвестицій було зроблено на суму 1,2 млн. грн. Чисельність штатних працівників на підприємстві – 172 особи. Загальна лісова площа – 24,1 тис. га. У 2020 році ДП «Тульчинське ЛМГ» виростило садивного матеріалу 1,1 млн. шт., створило 128 га лісових культур, у 2021 році планує створити 116 га у ДЛФ та 6 га нових лісів. Загальні витрати на ведення мисливського господарства у минулому році становили 350 тис. грн., а відсоток самоокупності – найвищий серед держлісгопів (116 %).
ДП «Вінницький лісгосп» минулого року від реалізації продукції (робіт, послуг) отримало чистого доходу понад 83,8 млн. грн., сплативши на користь держави податків, зборів на суму 34,6 млн. грн. Капітальтних інвестицій було зроблено на суму 910 тис. грн. Чисельність штатних працівників на підприємстві – 142 особи. Загальна лісова площа – 24,8 тис. га. У 2020 році ДП «Вінницький лісгосп» виростило садивного матеріалу понад 1,2 млн. шт., створило 135 га лісових культур, у 2021 році планує створити 122 га. Загальні витрати на ведення мисливського господарства у минулому році становили 281 тис. грн.
ДП «Бершадський лісгосп» минулого року від реалізації продукції (робіт, послуг) отримало чистого доходу понад 62 млн. грн., сплативши на користь держави податків, зборів на суму 29,6 млн. грн. Капітальтних інвестицій було зроблено на суму 2,1 млн. грн. Чисельність штатних працівників на підприємстві – 121 особа. Загальна лісова площа – 15,6 тис. га. У 2020 році ДП «Бершадський лісгосп» виростило садивного матеріалу понад 676 тис. шт., створило 98 га лісових культур, у 2021 році планує створити 87 га. Загальні витрати на ведення мисливського господарства у минулому році становили 514 тис. грн.