20 Квітня 2021

З вінницькими лісівниками садили ліс у Вороновицькому лісництві представники громадськості, керівники громади та держслужбовці

З 21 березня по 17 квітня тривала Всеукраїнська акція, ініційована Державним агентством лісових ресурсів України, «Створюємо ліси разом». А 10 квітня лісівники Вінниччини долучилися до всеукраїнської екологічної акції «Озеленення планети». Головне завдання заходів – залучити до створення нових лісів громадськість. Тому протягом цього часу з лісівниками мали можливість садити майбутній ліс чимало жителів Вінницької області, учнів шкіл, учителів, педагогів, громадських діячів, держслужбовців, керівників області та районів, громад.
У Вороновицькому лісництві  ДП «Вінницький лісгосп» висаджували ліс працівники лісгоспу та лісництва на чолі з головним лісничим Євгенієм Ільченком, лісничим Володимиром Мельничуком разом із головою Координаційної ради чорнобильців Вінницької області та м. Вінниці Петром Осадчуком, головою обласної громадської організації «Чорнобиль-86» Василем Дученком, головою обласної організації профспілки соціальної сфери Галиною Собко, начальником управління соціального захисту Вінницької РДА Надією Ходацькою, заступниками голови Вінницької РДА Оленою Футуймас та Миколою Чухрієм, головою Вороновицької селищної ТГ Олександром Ковіньком.
Створення лісу приурочили 35-ій роковині Чорнобильської трагедії, тому до заходу приєдналися і ліквідатори аварії на ЧАЕС.
Посадку розпочали після інструктажу лісівників. Адже висаджували садивний матеріал із закритою кореневою системою і звичайні сіянці. Створювали лісові культури дуба звичайного з модринрою європейською та горіхом чорним. Усього учасники акції посадили понад 2,5 тис. майбутніх дерев.
- Дуже приємно брати участь у таких акціях, які спрамовані на збереження та примноження лісів. І в кожного з нас є відчуття, що ми зробили велику справу – створили ліс власними руками, - зазначив учасник заходу, голова Вороновицької громади Олександр Ковінько. - Дякую нашим лісівникам за постійну увагу до долі лісів нашої громади!